Sposób przygotowania:
Pijane ciasto czekoladowe
W garnku rozpuścić na kuchence margarynę,gdy będzie płynna wlać piwo,dodać cukry i kakao,wymieszać dokładnie,zostawić do ostygnięcia. Śmietanę przełożyć do miski ,wbić jajka ubić mikserem na puszystą białą masę (około 5 minut) . Do masy czekoladowej wlewamy masę jajeczno-śmietanową wymieszać mikserem na małych obrotach. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.chwilę miksować delikatnie i przelać gotowe ciasto do natłuszczonej formy okrągłej o średnicy 27 cm z kominem i wstawić do piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 180* do suchego patyczka.Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem z młynka!
zbysiowa
edytaha
Madziu, zjesz na głodniaka pijane ciasto i dopiero będzie moderowanie! :D
Świetne ciacho Agatko, ja też chętnie się skuszę :)
zbysiowa
Już nie na głodniaka:))) Ale mam straszną chęć na pijane Agatki:))
julcia12437
Oj też mam wielką chęć :D
2milutka
Zrób kawę sobie i ciasto moje weź mówię Ci duet idealny ...mnie smakuje bardzo bo nie jest suche jak większość innych czekoladowych tylko wilgotne a piwa już w nim nie czuć:D
2milutka
skuś bo fajne jest!