agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pijany sos grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pijany sos grzybowy :)))))))))

pijany sos grzybowy

Składniki:

pijany sos grzybowy

 

 

Sposób przygotowania:

pijany sos grzybowy
Grzyby pokroić w plasterki i gotować w winie do miękkości. Mąkę zarumienić na maśle, Dadaja łyżkę tartej cebuli, łyżeczkę tartego selera i dużą ilość drobno posiekanej natki pietruszki oraz sól. Wszystko zalać rosołem. Dusić na małym ogniu przez czas 15 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i przecedzić przez sito. Wymieszać z grzybami i czerwonym winem i raz jeszcze zagotować. Gdy zacznie wrzeć dodać śmietany i wymieszać.

Tagi:

grzyby