aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

pikantna kiszona kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pikantna kapusta do obiadu

pikantna kiszona kapusta

Składniki:

pikantna kiszona kapusta

 

  • 2 cebule
  • 750 g kiszonej kapusty
  • 1/2 szklanki wody
  • 2-3 łyżeczki płaskie chili
  • 1 łyżka cukru
  • 5 łyżek masła
  • pieprz

Sposób przygotowania:

pikantna kiszona kapusta
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie rozpuszczamy na patelnie masło i smażymy na nim cebulkę, aż do złotego koloru. W garnku dusimy kapustę z wodą i przyprawami oraz cukrem. Następnie dodajemy cebulkę. Dusimy pod przykryciem około godziny, możemy podlewać wodą co jakiś czas. Taka pikantna kapusta stonowi idelany dodatek do mięs i ziemniaków.

Tagi:

kapusta