Sposób przygotowania:
Pikantna marynata paprykowa
Cebulki oczyścić, włożyć do posolonego wrzątku i gotować około 5 minut, po czym odsączyć na sicie.
Czosnek obrać, pokroić. Papryki włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika, a gdy skórka napęcznieje, papryki wyjąć i obrać.
Strąki przekroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na cząstki.
Słoiki umyć, wyparzyć.
Paprykę czerwoną i żółtą, cebulki, ziarenka pieprzu, tymianek i czosnek układać warstwami.
Warzywa zalać oliwą, tak, by były przykryte.
Zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.
Tak przygotowane warzywa mogą stać miesiąc.
Czosnek obrać, pokroić. Papryki włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika, a gdy skórka napęcznieje, papryki wyjąć i obrać.
Strąki przekroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na cząstki.
Słoiki umyć, wyparzyć.
Paprykę czerwoną i żółtą, cebulki, ziarenka pieprzu, tymianek i czosnek układać warstwami.
Warzywa zalać oliwą, tak, by były przykryte.
Zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.
Tak przygotowane warzywa mogą stać miesiąc.