Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pikantna potrawka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

takie jedzenie na obiad lubie najbardziej

Pikantna potrawka z warzywami

Składniki:

Pikantna potrawka z warzywami

 

  • 40 dag mięsa wieprzowego
  • 0,5 słoika marynowanej paryky
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • margaryna
  • przyprawy
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Pikantna potrawka z warzywami
Mięso pozabwiamy tluszczu i kroimy w kostkę, przesmażamy na roztopionej w garnku margarynie, a kiedy mięso złapie kolor wlewamy 1,5 litra wody. Dodajemy niezbedne przyprawy takie jak sól, pieprz, ostrą paprykę mieloną, liście laurowe, ziele angielskie, jarzynke i gotujemy godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki konserwowe skrojone wraz ze skórką w kostkę i pokrojoną w paski paprykę. Mąke rumienimy, robimy zasmażke i wraz z koncentratem dodajemy do mięsa. Gotujemy całość jeszcze 20 minut, doprawiamy do smaku i podajemy.