Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z mielonym
1.Cebule pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki. Rozgrzej olej na patelni i zeszklij na nim cebulę. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem i podduś. 2.Na drugiej patelni podsmaż mięso mielone na rozgrzanym oleju. Dopraw je solą i pieprzem. 3.Cebulę z pieczarkami oraz mięso przełóż do garnka, zalej 2 litrami wody i gotuj 30 minut. 4.Kukurydzę i fasolkę odsącz i dodaj do zupy. Serek pokrój i również wrzuć do zupy. Całość zamieszaj i gotuj 10 minut. 5.Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek i zioła prowansalskie. Wymieszaj. Mąkę zrumień na rozgrzanym maśle i wrzuć do zupy. Całość dokładnie zamieszaj i gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu. Całość możesz doprawić solą i pieprzem.