Sposób przygotowania:
Pyszna zupa marchewkowa
1. Marchewkę i ziemniaki obrałam i pokroiłam w duża kostkę, tak żeby było łatwiej później zmiksować. wrzuciłam je do 1 litra wody razem z dwiema kostkami rosołowymi. Gotowałam ok. 20 minut do miękkości warzyw.
2. Cebule i czosnek obrałam i posiekałam. Rozgrzałam olej i zeszkliłam cebule (uważałam żeby nie spalić, bo zupa będzie gorzka). Po zdjęciu zupy z ognia, dodałam cebule i zmiksowałam na gładki krem.
3. Zupę doprawiłam sola i pieprzem i podałam z jogurtem i posiekanym koperkiem.
2. Cebule i czosnek obrałam i posiekałam. Rozgrzałam olej i zeszkliłam cebule (uważałam żeby nie spalić, bo zupa będzie gorzka). Po zdjęciu zupy z ognia, dodałam cebule i zmiksowałam na gładki krem.
3. Zupę doprawiłam sola i pieprzem i podałam z jogurtem i posiekanym koperkiem.