Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z ziemniakami i włoszczyzną
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym w garnku oleju. Do cebuli z czosnkiem dodać mięso. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie. Przygotować wszystkie zioła i przyprawy. Dodać je do mięsa, chwilę razem podsmażać. Dodać przygotowane warzywa, wymieszać. Wlać 1,5 l wody, zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Pomidory rozdrobnić. Dodać je razem z zalewą do zupy. Dodać też koncentrat pomidorowy, kukurydzę i fasolę razem z zalewą. Zupę ponownie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.