Sposób przygotowania:
Pikantne chipsy z dyni hokkaido.
Proponuję smaczny zamiennik, spełniający tę samą rolę. Zaczniesz jeść... aż zjesz do końca. Lekko słodkawe i mocno pikantne, do tego wino. Dynię pokrój w cienkie paski. Wytnij wnętrze z pestkami. Uzyskane pierścienie pokrój na mniejsze kawałki, rozłóż je na blasze, na papierze do pieczenia. Posmaruj delikatnie oliwą i posyp grubo zmielonym pieprzem. Włóż do rozgrzanego piekarnika (220 stopni, termoobieg) i piecz ok. 10 - 12 minut. Przewróć na drugą stronę, wyłącz grzanie i zostaw uchylone drzwiczki piekarnika. W razie potrzeby utrzymuj temperaturę 50 stopni z termoobiegiem i trzymaj chipsy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aż będą chrupiące.
agabi22
reanja