Sposób przygotowania:
Dorsz z warzywami gotowany na parze
Rybę jeśli mrożona rozmrażamy w mleku, myjemy,osuszamy na ręczniku papierowym. Przekrawamy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem.
Warzywa obieramy, myjemy. Buraki kroimy w plasterki, marchew w słupki, ziemniaki w ćwiartki. Układamy warzywa w naczyniu do gotowania na parze, oprószamy solą. Gotujemy 25-30 min.
Gdy warzywa są prawie miękkie na oddzielą półkę układamy rybę. Gotujemy kolejne 15-20 min. ( w zależności od grubości dorsza).
Na talerze nakładamy porcję ryby i warzyw. Podajemy z plastrem cytryny oraz z posiekaną natką pietruszki.
Warzywa obieramy, myjemy. Buraki kroimy w plasterki, marchew w słupki, ziemniaki w ćwiartki. Układamy warzywa w naczyniu do gotowania na parze, oprószamy solą. Gotujemy 25-30 min.
Gdy warzywa są prawie miękkie na oddzielą półkę układamy rybę. Gotujemy kolejne 15-20 min. ( w zależności od grubości dorsza).
Na talerze nakładamy porcję ryby i warzyw. Podajemy z plastrem cytryny oraz z posiekaną natką pietruszki.
SylaUla
Martyna12
Dokładnie tak :)
biedroneczki
Martyna12
Dziękuję :) Lekko i zdrowo :)
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2