Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy( z trzech rodzajów wieprzowiny)
Mięsa umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę, obtoczyć w mące pszennej. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
W oddzielnej głębokiej patelni lub rondlu mocno rozgrzać smalec. Kawałki mięs smażyć partiami do mocnego zarumienienia z każdej strony.
Do usmażonego mięsa dodać zeszkloną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Zalać wodą 2 cm ponad składniki. Dusić 2 godz. na minimalnym gazie. Co jakiś czas mięso przemieszać aby uniknąć przypalenia. W między czasie doprawić solą i pieprzem.
Podawać np. z kaszą i ogórkiem konserwowym/kiszonym.
W oddzielnej głębokiej patelni lub rondlu mocno rozgrzać smalec. Kawałki mięs smażyć partiami do mocnego zarumienienia z każdej strony.
Do usmażonego mięsa dodać zeszkloną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Zalać wodą 2 cm ponad składniki. Dusić 2 godz. na minimalnym gazie. Co jakiś czas mięso przemieszać aby uniknąć przypalenia. W między czasie doprawić solą i pieprzem.
Podawać np. z kaszą i ogórkiem konserwowym/kiszonym.
SylaUla
Martyna12
Dokładnie, idealnie smakuje z kaszą :)
biedroneczki
Martyna12
Dokładnie :) Smacznie i do syta :)
skuter5
Czekoladka 2