WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1020]

Pikantne grzanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzanki z chleba pszennego zrobione na pikantnie z ostrą papryką w proszku i pieprzem oraz z solą. Idealne do zup i sałatek.

Pikantne grzanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne grzanki

 

Sposób przygotowania:

Pikantne grzanki

ETAP 1:

Kromki chleba pszennego ułożyć na desce do krojenia i posmarować każdą kromkę z obu stron cienko masłem. Następnie oprószyć delikatnie solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku.

Doprawione kromki chleba pokroić w równą kostkę i wrzucić na patelnię teflonową. Smażyć bez tłuszczu obracając co jakiś czas kostki chleba aby równo zrumieniły się z każdej strony.

Gotowe grzanki zdjąć z patelni. Podawać jako dodatek do zup lub sałatek.

Pikantne grzanki
Grzanki po usmażeniu na patelni teflonowej.
Pikantne grzanki
Pokrojone w kostkę kromki chleba wrzucone na patelnię
Pikantne grzanki
Przyprawione kromki chleba pokrojone w kostkę.
Pikantne grzanki
Kromki chleba posmarowane masłem i przyprawione

Tagi:

grzanki