Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pikantne kanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Grzyby kanie w pikantnej panierce.

Pikantne kanie

Składniki:

Pikantne kanie

 

  • 2 kanie (sowy)
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka chili
  • 1/2 łyżeczki kolendry mielonej
  • mąka do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pikantne kanie
Do bułki tartej dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Jajka wbić do miseczki i dokładnie je rozbełtać. Grzyby oczyścić, umyć i lekko osuszyć. Obtoczyć je w mące, zamoczyć w rozbełtanych jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Ponownie grzyby zamoczyć w jajkach i drugi raz obtoczyć w bułce tartej. Grzyby w grubszej, pikantnej panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać np. z kromką chleba.

Tagi:

jajko tarta jajka