Sposób przygotowania:
Kofty wieprzowe z miętą
Do miseczki przekładamy mięso mielone, robimy na środku wgłębienie i wbijamy w nie jajko. Mięso posypujemy bułka tartą, dodajemy skórkę z limonki, posiekaną chilli i miętę i wszystko starannie wyrabiamy ręką. Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie wyrabiamy. Odstawiamy na 15 minut.
Lekko wilgotnymi dłońmi nabieramy porcję mięsa i formujemy z niego małe kiełbaski. Rozgrzewamy patelnie grillową i grillujemy kofty po 5-7 minut z każdej strony. Jeśli nie mamy patelni grillowej to na zwykłej patelni rozgrzewamy olej i smażmy na złoty kolor (po 5-7 minut z każdej strony ) uformowane kofty.
Kofty serwujemy na gorąco lub na zimno z ulubionym sosem chilli, smacznego.
Lekko wilgotnymi dłońmi nabieramy porcję mięsa i formujemy z niego małe kiełbaski. Rozgrzewamy patelnie grillową i grillujemy kofty po 5-7 minut z każdej strony. Jeśli nie mamy patelni grillowej to na zwykłej patelni rozgrzewamy olej i smażmy na złoty kolor (po 5-7 minut z każdej strony ) uformowane kofty.
Kofty serwujemy na gorąco lub na zimno z ulubionym sosem chilli, smacznego.
Magdalena88
Marika-
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2