Sposób przygotowania:
Pikantne kotleciki drobiowe z ziemniakiem
🔘 Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kawałki.
🔘 Masa drobiowa: do naczynia z bledera włożyć pierś z kurczaka, ziemniak, cebulę, wbić jajka, wsypać mąkę kukurydzianą, czosnek, pieprz, sól, dodać paprykakrem, natkę pietruszki i całość zmiksować.
🔘 Z powstałej masy drobiowej o pożądanej konsystencji, uformować nawilżonymi wodą dłońmi, okrągłe, płaskie, niewielkie kotleciki. Następnie na żeliwnej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć kotleciki drobiowe z obu stron, aż ładnie nabiorą złocistego koloru.
🔘 Masa drobiowa: do naczynia z bledera włożyć pierś z kurczaka, ziemniak, cebulę, wbić jajka, wsypać mąkę kukurydzianą, czosnek, pieprz, sól, dodać paprykakrem, natkę pietruszki i całość zmiksować.
🔘 Z powstałej masy drobiowej o pożądanej konsystencji, uformować nawilżonymi wodą dłońmi, okrągłe, płaskie, niewielkie kotleciki. Następnie na żeliwnej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć kotleciki drobiowe z obu stron, aż ładnie nabiorą złocistego koloru.