Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce
Filet drobiowe, pociąć na kotlety, oczyścić, umyć i osuszyć, lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem.
Zostawić na 10 minut.
Jajka rozbełtać dodać przyprawy wymieszać.
Do rozbełtanych jajek włożyć filety i zostawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane rozgnieśc wałkiem.
Filety panierować w płatkach i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać do drugiego dania.
Zostawić na 10 minut.
Jajka rozbełtać dodać przyprawy wymieszać.
Do rozbełtanych jajek włożyć filety i zostawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane rozgnieśc wałkiem.
Filety panierować w płatkach i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000
gosia56
ewaeu