BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam kotlety z drobiu w panierce z płatków kukurydzianych. Panierka jest chrupka i bardzo smaczna, a kotlety bardzo kruche i pyszne.

Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce

Składniki:

Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce

 

  • filet drobiowy podwójny 1 szt,
  • jajka 3 szt,
  • sól, pieprz do smaku,
  • przyprawa do kurczaka 1/2 łyżeczki,
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka,
  • papryka mielona słodka 1/2 łyżeczki,

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce
Filet drobiowe, pociąć na kotlety, oczyścić, umyć i osuszyć, lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem.

Zostawić na 10 minut.

Jajka rozbełtać dodać przyprawy wymieszać.

Do rozbełtanych jajek włożyć filety i zostawić na 30 minut.

Płatki kukurydziane rozgnieśc wałkiem.

Filety panierować w płatkach i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Podawać do drugiego dania.