Sposób przygotowania:
Pikantne kotlety mielone z jarzynami
Papryki umyć nasionka wydrążyć i pokroić w kosteczkę tak samo obraną cebulkę ,pietruszkę umyć i drobniuko posiekać.
Mięso mielone połączyć z warzywami wbić jajka doprawić do smaku solą ziołową dodać osączona z puszki kukurydzę dodać namoczoną wcześniej w wodzie i wyciśniętą bułkę pszenną doprawić papryką słodką w proszku wymieszać dokładnie aby składniki się połączyły i uformować około 8 płaskich kotletów.
Na patelni ceramicznej wlać 2-3 łyżki oleju rozgrzać i smażyc kotlety z każdej strony na wolniutkim ogniu około 5 minut z każdej strony.
Chlebek opiec w tosterze lub piekrniku jak grzanki ,ułożyć na talerzu ,pomidory i cukinię lub ogórka pokroić w plastry obłozyc nimi chlebek na wierzchu ułożyć usmażone kotlety udekorować dowolnie i podwać gorące,od razu po przyrządzeniu.
Smacznego:)
Mięso mielone połączyć z warzywami wbić jajka doprawić do smaku solą ziołową dodać osączona z puszki kukurydzę dodać namoczoną wcześniej w wodzie i wyciśniętą bułkę pszenną doprawić papryką słodką w proszku wymieszać dokładnie aby składniki się połączyły i uformować około 8 płaskich kotletów.
Na patelni ceramicznej wlać 2-3 łyżki oleju rozgrzać i smażyc kotlety z każdej strony na wolniutkim ogniu około 5 minut z każdej strony.
Chlebek opiec w tosterze lub piekrniku jak grzanki ,ułożyć na talerzu ,pomidory i cukinię lub ogórka pokroić w plastry obłozyc nimi chlebek na wierzchu ułożyć usmażone kotlety udekorować dowolnie i podwać gorące,od razu po przyrządzeniu.
Smacznego:)
zewa
2milutka
Tak już ze swojego:)