Sposób przygotowania:
Pikantne krążki paprykowe
Obieramy jabłka , wycinamy środki z gniazdami nasiennymi tak, by powstały krążki. Kroimy jabłka na plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Końcówki jabłek ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Z papryczek wyjmujemy gniazda nasienne. Końcówki papryczek kroimy w plasterki i zostawiamy do dekoracji. Pozostałe kroimy bardzo drobno w kosteczkę.
Biały ser rozgniatamy z jogurtem, dodajemy słodką paprykę w proszku, posiekane papryczki (ostre) i starte końcówki jabłek (2 łyżki) – mieszamy na gładką masę. Między dwa plastry jabłek nakładamy łyżkę twarożku, postępujemy tak do wyczerpania składników.
Krążki układamy na talerzykach, dekorujemy plasterkami strych papryczek i szczypiorkiem, posypujemy odrobiną słodkiej papryki.
Z papryczek wyjmujemy gniazda nasienne. Końcówki papryczek kroimy w plasterki i zostawiamy do dekoracji. Pozostałe kroimy bardzo drobno w kosteczkę.
Biały ser rozgniatamy z jogurtem, dodajemy słodką paprykę w proszku, posiekane papryczki (ostre) i starte końcówki jabłek (2 łyżki) – mieszamy na gładką masę. Między dwa plastry jabłek nakładamy łyżkę twarożku, postępujemy tak do wyczerpania składników.
Krążki układamy na talerzykach, dekorujemy plasterkami strych papryczek i szczypiorkiem, posypujemy odrobiną słodkiej papryki.