jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pikantne krążki paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pikantne krążki paprykowe to przekąska dla wszystkich którzy dbają o zdrowe odżywianie. W przepisie nie ma ani soli, ani pieprzu. Jeśli nie potrafisz się bez nich obejść dodaj soli naprawdę odrobinę.

Pikantne krążki paprykowe

Składniki:

Pikantne krążki paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Pikantne krążki paprykowe
Obieramy jabłka , wycinamy środki z gniazdami nasiennymi tak, by powstały krążki. Kroimy jabłka na plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Końcówki jabłek ścieramy na tarce na drobnych oczkach.

Z papryczek wyjmujemy gniazda nasienne. Końcówki papryczek kroimy w plasterki i zostawiamy do dekoracji. Pozostałe kroimy bardzo drobno w kosteczkę.

Biały ser rozgniatamy z jogurtem, dodajemy słodką paprykę w proszku, posiekane papryczki (ostre) i starte końcówki jabłek (2 łyżki) – mieszamy na gładką masę. Między dwa plastry jabłek nakładamy łyżkę twarożku, postępujemy tak do wyczerpania składników.

Krążki układamy na talerzykach, dekorujemy plasterkami strych papryczek i szczypiorkiem, posypujemy odrobiną słodkiej papryki.