Sposób przygotowania:
Pikantne kurczakoburgery mojego męża
Na początku przygotowujemy panierkę, na talerz wbijamy jajko, dodajemy pastę harissa oraz paprykę ostrą i słodką jak i łyżkę ketchupu - wszystko dokładnie mieszamy, na drugim talerzyku przygotowujemy bułkę tartą. Kurczaka kroimy na 4 plastry wielkości bułek, obtaczamy w bułce tartej a następnie w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bułki przekrawamy na 3 części. Pierwszy krążek smarujemy ketchupem układamy kawałek kurczaka i żółty ser, przykrywamy drugim krążkiem który smarujemy ketchupem oraz układamy drugi kawałek kurczaka, przykrywamy trzecim krążkiem bułeczki (góra z sezamem) podgrzewamy w mikrofali, przed podaniem na górną warstwę kurczaka posypujemy poszarpaną sałatą lodową.
Netka
gosia56