Sposób przygotowania:
Ogórkowy puszek z pikantnymi krążkami cukinii
Cukinię obieramy, kroimy na 0,5 cm krążki i za pomocą kieliszka wycinamy środki. Jajko, maślankę oraz resztę składników na ciasto miksujemy razem, odstawiamy na chwilę aby odpoczęło. Do naczynia wlewamy około 2 cm oleju. Każdy krążek maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Obrane ogórki kroimy na ćwiartki i usuwamy nasiona. Następnie ścieramy na tarce i posypujemy solą aby puściły sok. Mocno odciskamy, dodajemy czosnek, skórkę z cytryny pieprz i miksujemy na jednolitą masę. Pod koniec dodajemy szczypiorek. Serek i śmietanę ubijamy jak na deser, gdy zaczną robić się szlaczki dodajemy masę ogórkową i delikatnie łączymy. Po nałożeniu do naczyń posypujemy pestkami dyni i szczypiorkiem.