Sposób przygotowania:
Pikantne mięso z kurczakaETAP 1:
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, włożyć do miski, dodać ketchup, paprykę, miód, olej, sok z cytryny, sos sojowy, wymieszać.
ETAP 2:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje, natrzeć solą, oprószyć pieprzem.
ETAP 3:
Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny.
ETAP 4:
Następnie razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym.
W folii w kilku miejscach zrobić otworki wykałaczką. Mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby na mięsie powstała chrupiąca skórka.
SylaUla