Sposób przygotowania:
Policzki wieprzowe w sosie grzybowym z szybkowaraETAP 1:

Przyprawę do wieprzowiny wymieszać olejem, przyprawą do zup w płynie, dodać umyte i osuszone policzki, schować do lodówki na całą noc
ETAP 2:

Oczyszczone kurki,podgrzybki zblanszować z 5 minut i wylać na durszlak, przelać zimną wodą.
ETAP 3:

W garnku szybkowara na smalcu zrumienić policzki z każdej strony, wyjąć na talerz, na tym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną i grzyby.
Dodać policzki, wlać wodę i od zasyczenia pary gotować z 35-45 minut (zależy od wielkości policzków,nim większe tym dłuższy czas gotowania- te policzki są średniej wielkości), gdy szybkowar spuści ciśnienie policzki wyjąć na talerz i i trochę grzybków do dekoracji.
ETAP 4:

Do wywaru wsypać mąkę, pieprz mielony, wlać śmietanę i blenderem wszystko zmiksować, zagotować tylko do zagęszczenia sosu.
ETAP 5:

Podawać z ziemniakami tłuczonymi.
cherry