paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pikantne naleśniki 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki zapiekane z papryczką peperoni , serkiem oraz pomidorem i cebulą

Pikantne naleśniki 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne naleśniki 5

 

  • 2 sztuki peperoni
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki mleko
  • mąka
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki papryka ostra
  • 15 dag ser zółty
  • 1 sztuka cebula czerwona
  • 1 sztuka pomidor

Sposób przygotowania:

Pikantne naleśniki 5
Do miski wlać mleko, wbić jajko dodać mąkę, sól i pieprz chili oraz oregano i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję jak na naleśniki i nie powinno mieć grudek. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce, pomidora sparzyć , obrać i pokroić w kostkę, papryczki opłukać i pokroić , cebulę obrać i pokroić w piórka. Na usmażony naleśnik nakładać po trochu pomidorka, papryczki, cebulki posypać serkiem. ( nakładamy warzywa na jedną połowę naleśnika tak by go można było złożyć na pół). Następnie naleśniki składamy na pół. Smażymy je z obu strona na wolnym ogniu tak by ser w środku się ładnie roztopił. Takie naleśniki najlepiej podawać na ciepło.
Pikantne naleśniki 5
Do miski wlać mleko, wbić jajko dodać mąkę, sól i pieprz chili oraz oregano i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję jak na naleśniki i nie powinno mieć grudek. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Pikantne naleśniki 5
Ser żółty zetrzeć na tarce, pomidora sparzyć , obrać i pokroić w kostkę, papryczki opłukać i pokroić , cebulę obrać i pokroić w piórka. Na usmażony naleśnik nakładać po trochu pomidorka, papryczki, cebulki posypać serkiem
Pikantne naleśniki 5
Następnie każdy naleśnik składamy na pół
Pikantne naleśniki 5
Smażymy je z obu strona na wolnym ogniu tak by ser w środku się ładnie roztopił. Takie naleśniki najlepiej podawać na ciepło.