Sposób przygotowania:
Pikantne naleśniki 5
Do miski wlać mleko, wbić jajko dodać mąkę, sól i pieprz chili oraz oregano i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję jak na naleśniki i nie powinno mieć grudek. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce, pomidora sparzyć , obrać i pokroić w kostkę, papryczki opłukać i pokroić , cebulę obrać i pokroić w piórka. Na usmażony naleśnik nakładać po trochu pomidorka, papryczki, cebulki posypać serkiem. ( nakładamy warzywa na jedną połowę naleśnika tak by go można było złożyć na pół). Następnie naleśniki składamy na pół. Smażymy je z obu strona na wolnym ogniu tak by ser w środku się ładnie roztopił. Takie naleśniki najlepiej podawać na ciepło.
edytaha
Paulinko, gdzieś uciekł Ci podpis pod głównym zdjęciem...