Sposób przygotowania:
Pikantny bogracz
Łopatkę kroimy w kostkę, smażymy na oleju ok 10 min na patelni, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, papryką (odważnie:) cebulę kroimy, dorzucamy po 10 min, smażymy jeszcze ok 5-10 minut. Jak mięso zacznie się przypiekać dolewamy 0,5 l wody, przykrywamy i gotujemy 10 min. Woda powinna wyparować. Mieszamy przecier z 0,5 szklanki wody dolewamy do mięsa i smażymy chwilę. Mięso powinno robić się miękkie Zalewamy wodą garnek, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie pokrojone pieczarki,gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy. Z jajek i mąki robimy gęstą masę , robimy małe kluseczki lane, wrzucamy pokrojoną paprykę konserwową i gotujemy jeszcze dosłownie chwilkę:) Można zagęścić lekko mąką ( ja nie zagęszczam) Smacznego!!!
waldiglogow
dusia30
amadeo