Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pikantny dip ziołowy

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajo obrać i drobno posiekać. Musztardę wymieszać z keczupem, koreczkami helskimi.

Pikantny dip ziołowy

Składniki:

Pikantny dip ziołowy

 

  • (2 porcje):

 

  • 4 łyżki posiekanej rucoli

 

  • jajo ugotowane na twardo

 

  • po łyżce roztartych koreczków helskich, posiekanej czerwonej cebuli i roztartej czerwonej marynowanej papryki

 

  • 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny

 

  • 1 łyżka keczupu

 

  • 1 łyżeczka musztardy

 

  • po 3 łyżki majonezu, octu balsamicznego i oliwy

 

  • po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantny dip ziołowy
Jajo obrać i drobno posiekać. Musztardę wymieszać z keczupem, koreczkami helskimi. Następnie małymi porcjami dodawać oliwę, nadal mieszając. Powstały sos połączyć z majonezem i papryką. Dodać posiekane jajo, cebulę, skórkę z cytryny oraz zieleninę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

Tagi:

dip sosy