Sposób przygotowania:
Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowejGotowanie fasolki.
![Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pikantny-gulasz-z-kurczaka-i-fasolki-szparagowej-362501.jpg)
Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam.
Smażenie mięsa
![Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pikantny-gulasz-z-kurczaka-i-fasolki-szparagowej-362502.jpg)
Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną.
Duszenie
![Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pikantny-gulasz-z-kurczaka-i-fasolki-szparagowej-362503.jpg)
Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą. Podaję z pieczywem.