Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Potrawa szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

Składniki:

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

Gotowanie fasolki.

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej
Fasolkę szparagową gotuję na półtwardo w osolonej wodzie.

Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam.

Smażenie mięsa

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej
Kurczaka kroję w kostkę i podsmażam na maśle.

Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną.

Duszenie

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej
Do mięsa dodaję fasolkę, wszystko razem duszę.

Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą. Podaję z pieczywem.