motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Pikantny kurczak po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantna potrawka z kurczaka, doskonała na obiad

Pikantny kurczak po meksykańsku

Składniki:

Pikantny kurczak po meksykańsku

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 średniej czerwonej papryki
  • mała marynowana papryczka chili
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pikantny kurczak po meksykańsku
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć 5 minut na rozgrzanym oleju. Zalać 1 1/3 szklanki gorącej wody. Dodać odsączoną fasolę, kukurydzę oraz oczyszczone i pokrojone na drobno papryki. Wszystko gotować 5 minut. Dodać wszystkie przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy. Jeżeli sos wyjdzie rzadki to zagęścić go mąką rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody.