marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pikantny smalec pomidorowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Słoninę pokroić w kostkę i roztopić na małym ogniu.Dodać koncentratu pomidorowego i wymieszać dobrze.Zlać do słoja i ochłodzić.Podawać.

Pikantny smalec pomidorowy.

Składniki:

Pikantny smalec pomidorowy.

 

  • 1/2 kilo słoniny,
  • mała puszka koncentratu pomidorowego,
  • cebula.

Sposób przygotowania:

Pikantny smalec pomidorowy.
Słoninę drobno pokroić w kostkę i wrzucić do średniego garnka i
topić na małym ogniu.Gdy skwarki się zrumienią,wrzucić drobno
posiekaną cebulę,a gdy nabierze złotego koloru,dodać koncentrat i
starannie wymieszać.Otrzymany smalec zlać do słoika i wstawić do lodówki.Po schłodzeniu podawać z pieczywem.