pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Pikle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pikle są dodatkiem do wędlin,mięs i do drugiego dania

Pikle

Składniki:

Pikle

 

  • 3kg ogórków
  • 1i 1/3 szkl.cukru
  • 1/2 szkl.octu winnego
  • 2łyżki soli
  • 5łyżek musztardy chrzanowej
  • 1/2l wody
  • 1/2szkl.wody
  • ziele angielskie,liść laurowy,7 baldachimów kopru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikle
Ogórki obieramy i kroimy w paski.Z reszty składników gotujemy zalewę i gorącą zalewamy ogórki.Tak zalane ogórki zostawiamy na 12godz.Nakładamy ogórki do słoików wraz z zalewą.Pasteryzujemy 10 min.