jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pikle z pieczarek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rewelacyjne pieczarki jako dodatek do mięs i wedlin

Pikle z pieczarek

Składniki:

Pikle z pieczarek

 

  • 1 kg bardzo małych pieczarek
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 3 szklanki octu3 pokrojone ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki oregano

Sposób przygotowania:

Pikle z pieczarek
Słoiki wypażyć. Umyć, obrać i odkroić nóżki pieczarek. włożyć do słoika. włożyć trochę cebuli do każdego słoika.
Gotować w garnku przez 5 minut ocet, czosnek, sól i oregano razem. Zalać pieczarki, napełniając słoiki do wysokości 1,2 cm od góry. Zamknąć. Odstawić do zimnego pomieszczenia. Można używać po 30 dniach.