Sposób przygotowania:
Ogórkowe pikle z papryką czerwoną
Ogórki myjemy, obieramy, a następnie kroimy jak na pikle (na słupki). Jeżeli mamy duże ogórki wydrążamy środki gdyż mają dużo miąższu, jeżeli natomiast mamy średniej wielkości to nie usuwamy miąższu.
Paprykę obrać wydrążyć środek, opłukać i pokroić w słupki. Cebule obrać przekroić na pół i pokroić w piórka.
Ogórki wkładamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodajemy liść laurowy, ziela angielskie, czosnek, paprykę ( tak po 2 słupki ) to już według siebie oraz cebule.
Składniki na zalewę zagotować.Gorącą zalewą zalewamy słoiki z ogórkami ( piklami ).
Dokładnie zakręcamy.
Pasteryzujemy przez około 15 min.
Takie ogórki ( pikle ) są smaczną przekąską oraz smacznym dodatkiem do obiadu .
Paprykę obrać wydrążyć środek, opłukać i pokroić w słupki. Cebule obrać przekroić na pół i pokroić w piórka.
Ogórki wkładamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodajemy liść laurowy, ziela angielskie, czosnek, paprykę ( tak po 2 słupki ) to już według siebie oraz cebule.
Składniki na zalewę zagotować.Gorącą zalewą zalewamy słoiki z ogórkami ( piklami ).
Dokładnie zakręcamy.
Pasteryzujemy przez około 15 min.
Takie ogórki ( pikle ) są smaczną przekąską oraz smacznym dodatkiem do obiadu .
gusia1000