Sposób przygotowania:
Piknikowe muffiny z rabarbaremETAP 1:
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni, formę na muffinki wyłóż wysokimi papilotkami.
Łodygi rabarbaru umyj, oczyść, 1/3 jednej łodygi odłóż, a resztę pokrój na male kawałki. Rabarbar przełóż do miski, posyp cynamonem i wymieszaj łyżką. 1/3 łodygi rabarbaru pokrój w drobną kosteczkę.
Z podanych składników przygotuj kruszonkę, odstaw na bok w miseczce.
Masło rozpuść i lekko przestudź i przelej do miski.
Dodaj do niego dwa jajka i cukier, wymieszaj ręczną trzepaczką. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz maślankę i wymieszaj wszystko do połączenia składników. Dodaj do ciasta rabarbar , przemieszaj ciasto łyżką.
Napełnij papilotki ciastem do 3/4 wysokości,każdą muffinkę posyp kruszonką oraz rabarbarem. foremkę wstaw do piekarnika i piecz muffinki przez 20-30 minut (w zależności od piekarnika).
Z podanej ilości otrzymasz 10 muffinek. Gotowe babeczki wystudź, przed podaniem posyp cukrem pudrem.
SylaUla
CORAL
kontakt1982
dziękuję pięknie :)
kontakt1982
znikły w oka mgnieniu ;)