Sposób przygotowania:
Pilaw turecki.
Ryż przebrać,opłukać,dać do płaskiego rondla.Mięso opłukać i pokroić w kostkę.Cebulę z czosnkiem pokroić drobno,a potem dodać wraz z mięsem do ryżu,doprawić na ostro i słono,wymieszać.Konserwę pomidorową rozmieszać w 1/2 l wrzą-
-cej wody i zalać ryż z mięsem i cebulą.Dodać tłuszcz i rozmieszać.
Gotować powoli pod przykryciem,nie mieszać,aż płyn wsiąknie w ryż.Przykryty rondel wstawić do piekarnika i zapiec z 30 min..Podawać w tym samym rondlu lub na półmisku.
-cej wody i zalać ryż z mięsem i cebulą.Dodać tłuszcz i rozmieszać.
Gotować powoli pod przykryciem,nie mieszać,aż płyn wsiąknie w ryż.Przykryty rondel wstawić do piekarnika i zapiec z 30 min..Podawać w tym samym rondlu lub na półmisku.