kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pilaw z wątróbką drobiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne a przede wszystkim szybkie-najlepsze gdy mało czasu :)

Pilaw z wątróbką drobiową

Składniki:

Pilaw z wątróbką drobiową

 

  • 30 dkg ryżu
  • 30 dkg wątróbki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki koperku
  • 500ml bulionu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • cynamon
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z wątróbką drobiową
Siekamy cebulkę a następnie zeszklamy ją na oliwie.Dodajemy posiekaną wątróbkę i razem zesmażamy.Ryż gotujemy w bulionie z rodzynkami
i przecierem pomidorowym.dodajemy ryż do wątróbki.doprawiamy sola i pieprzem oraz cynamonem.Posypujemy posiekanym koperkiem.Smacznego!

Tagi:

ryż