aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Pipetki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To dobre danie jak ktoś lubi żołądki

Pipetki

Składniki:

Pipetki

 

  • 1 kg żoładków(kacze lub drobiowe)
  • 1 kg cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • olej,pieprz,sól,curry,woda

Sposób przygotowania:

Pipetki
Żołądki należy sparzyć 3 razy wrzącą wodą,a nawet 4.Żolądki wkłada się do cedzaka i polewa wrzącą wodą. Cebulę należy pokroić w drobną kostkę,czosnek też. Olej wlewamy do garnka,dodajemy żołądki,cebulę,czosnek,doprawiamy do smaku solą,pieprzem,curry.Wszystko dusimy przez 1 1/2 godz.,dolewając wody,ciągle mieszjąc.Póżniej wsadzamy do piekarnika na 20 min.,sprawdzając,czy woda wyparowała(dolewamy).Podajemy gorące. -Smacznego-