Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pipette po hambursku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Makaron tym razem po niemiecku

Pipette po hambursku

Składniki:

Pipette po hambursku

 

  • 40 dag makaronu pipette (rodzaj kolanek)
  • 15 dag marynowanych śledzi w oleju,
  • 1/2 kostki masła,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżka soku z cebuli,
  • sól i biały świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Pipette po hambursku
Makaron ugotować al’dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Śledzia osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Masło rozpuścić, dodać śledzia, sok z cytryny i cebuli. Skropić oliwą z zalewy. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. (pieprzu dość sporo). Wystudzić. Mieszaniną polać makaron