Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pipki gęsie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

danie ciekawe nie tylko w tytule

Pipki gęsie

Składniki:

Pipki gęsie

 

  • około 1 kg gęsich żołądków
  • 80 dag cebuli
  • 2 główki czosnku
  • 1 szklanka dobrego oleju lub gęsiego smalcu
  • 1 łyżeczka curry
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Pipki gęsie
Żołądki wkładamy na kilka minut do garnka z gorącą wodą i odcedzić. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę i przeciśnięty czosnek następnie wkładamy żołądki, podlewamy wodą i dusimy 1 godzinę. Następnie wstawiamy żołądki do nagrzanego piekarnika na kwadrans w temperaturze 180 stopni. Gdy będą miękkie odkrywamy pokrywkę i zapiekamy jeszcze 10 minut.