marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pischingery z nugatem i ajerkoniakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wafle wypakować i przełożyć dwiema masami naraz,tzn.jedną dać na drugą i przycisnąć waflem na wierzch.Następnie pokroić w trójkąty i jeść.

Pischingery  z nugatem i ajerkoniakiem.

Składniki:

Pischingery z nugatem i ajerkoniakiem.

 

  • 1 lub 2 opakowania okrągłych lub prostokątnych andrutów,
  • słoik nutelli,
  • sos ajerkoniakowy do deserów i lodów lub ajerkoniak domowej roboty lub kupny,
  • pudełko serka mascarpone.

Sposób przygotowania:

Pischingery z nugatem i ajerkoniakiem.
Wafle wypakować i rozsmarować najpierw na wierzch nutellą,a pot-
-em masę serowo-ajerkoniakową,tj.serek mascarpone wymieszać
z sosem ajerkoniakowym i rozsmarować masę na nugatowej warstwie.Przycisnąć drugim waflem na wierzch,po czym pokroić na trójkąty lub prostokąty.