iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pistacjowy biszkopt z mikrofali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny pulchny biszkopcik z mikrofali

Pistacjowy biszkopt z mikrofali

Składniki:

Pistacjowy biszkopt z mikrofali

 

 

Sposób przygotowania:

Pistacjowy biszkopt z mikrofali
Najpierw warzymy wszystkie składniki na wadze kuchennej. Do miski dajemy żółtka i białka miksujemy wsypujemy przesiane mąki. Miksujemy. Dodajemy pastę pistacjową i cukier puder dobrze miksujemy na pianę. W kubkach plastikowych robimy na dnie dziurkę. Wlewamy masę do kubków mniej niż pół ciasto urośnie. wstawiamy do mikrofalówki. Nie dajemy dużo kubków na jeden raz , max 4 kubki. Ustawiamy kuchenkę na ok 3 min. Wszystko zależne jest od mocy kuchenki. Obserwujemy , jeżeli 3 min to za mało dodajemy jeszcze kilka minut. Wyciągamy odstawiamy do wystudzenia.

Tagi:

biszkopt