Beata1982

Beata1982

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Piszinger z masą kakaową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny andrucik z masą kakaową z mleka w proszku

Piszinger z masą kakaową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piszinger z masą kakaową

 

  • PISZINGER:
  • 1 opakowanie wafli okrągłych
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki mleka 3.2%
  • 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 200g masła np. Osełka
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Piszinger z masą kakaową
MASA: Mleko wlewam do garnka, dosypuję cukier gotuję aż do wrzenia. Następnie dodaję masło, na wolnym ogniu trzymam, aż do roztopienia. Gdy wszystko jest już dokładnie wymieszane zostawiam do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu wsypuje mleko w proszku i kakao ( ilość łyżek dowolna w zależności od upodobań). Ja dodaję 3 płaskie łyżki by masa nie była bardzo ciemna. Wszystko razem miksuję , aż składniki całkowicie się połączą i utworzą gładka masę. Tak przygotowaną masą smaruję każdy wafelek i układam jeden na drugim. Wkładam do lodówki na około godzinę. Smacznego!!!
Piszinger z masą kakaową
Do mleka z cukrem dodaję masło i czekam do całkowitego roztopienia
Piszinger z masą kakaową
Do wystudzonego mleka z masłem wsypuję mleko w proszku
Piszinger z masą kakaową
Następnie dosypuję kakao i miksuję , aż do uzyskania jednolitej masy bez grudek
Piszinger z masą kakaową
Każdy wafelek smaruję dokładnie masą i przykrywam następnym