eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Pita

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pita, pita, pita, pita, pita, pita

Pita

Składniki:

Pita

 

Sposób przygotowania:

Pita
Wsypać drożdże do wody. Mieszać aż się rozpuszczą. Po czym wymieszać z oliwą i wlać do mąki przesianej z solą. Dokładnie wymieszać. Wyrobić gładkie ciasto na stolicy oprószonej mąką. Następnie przełożyć do naczynia, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut. Po czym na stolnicy podzielić ciasto na pięć części. Ponownie przykryć folią, pozostawić na 5 minut. Po czym każdą część ciasta rozwałkować na grubość ok. pół centymetra. Po czym przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić na pół godziny. Ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec w temp. 230 st. C przez 6 minut.