Sposób przygotowania:
Piwne żeberka
Umyte i osuszone żeberko pokroić na nieduże porcje, lekko pospolić i opruszyć pieprzem. Ułożyć warstwowo w naczyniu, każdą przesypać ziołami. Dodać jałowiec, listki laurowe i piwo. Żeberka powinny być nim przykryte, włożyć na dobę do lodówki.
Zamarynowane żeberka wyjąć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Przyrządzić sos do smarowania. Czosnek utrzeć z odrobiną soli i olejem, wymieszać z piwem. Każdą porcję żeberek smarować tym sosem z obu stron i układać na ruszcie , piec kilkakrotnie obracając. Podawać z sosem tatarskim.
Smacznego
Zamarynowane żeberka wyjąć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Przyrządzić sos do smarowania. Czosnek utrzeć z odrobiną soli i olejem, wymieszać z piwem. Każdą porcję żeberek smarować tym sosem z obu stron i układać na ruszcie , piec kilkakrotnie obracając. Podawać z sosem tatarskim.
Smacznego