Sposób przygotowania:
Piwny keks
Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Stopniowo dodajemy do nich mąkę z proszkiem do pieczeniai cukrem waniliowym ,stopniowo wlewamy tez olej,mieszamy.
Piwo dodajemy na końcu,delikatnie mieszamy,Wsypujemy rodzynki/ilość wg uznania/,mieszamy.
W keksowej formie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 40 minut.
Gdy ostygnie możemy go oprószyć delikatnie cukrem pudrem lub polukrować.
Stopniowo dodajemy do nich mąkę z proszkiem do pieczeniai cukrem waniliowym ,stopniowo wlewamy tez olej,mieszamy.
Piwo dodajemy na końcu,delikatnie mieszamy,Wsypujemy rodzynki/ilość wg uznania/,mieszamy.
W keksowej formie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 40 minut.
Gdy ostygnie możemy go oprószyć delikatnie cukrem pudrem lub polukrować.