Sposób przygotowania:
Pizza
Wlej do garnka szklankę letniego mleka, dodaj rozkruszone drożdże, cukier, sól i łyżkę mąki. Odstaw do wyrośnięcia.
Do miski z resztą mąki dodaj zioła. Wlej przygotowany rozczyn, dodaj jajko, posól.
Blachę wysmaruj masłem, posyp bułka tartą. Wyłóż ciasto drewniana łyżką i wstaw do lodówki na pół godziny ( możesz na dłużej). Nakłuj ciasto widelcem, posmaruj olejem i koncentratem pomidorowym.
Przesmaż pieczarki z cebulą, wyłóż na ciasto. Dodaj pokrojona szynkę, paprykę oraz ogórka kiszonego. Posyp startym serem. Polej keczupem, posyp natką pietruszki oraz ziołami.
Piecz 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Do miski z resztą mąki dodaj zioła. Wlej przygotowany rozczyn, dodaj jajko, posól.
Blachę wysmaruj masłem, posyp bułka tartą. Wyłóż ciasto drewniana łyżką i wstaw do lodówki na pół godziny ( możesz na dłużej). Nakłuj ciasto widelcem, posmaruj olejem i koncentratem pomidorowym.
Przesmaż pieczarki z cebulą, wyłóż na ciasto. Dodaj pokrojona szynkę, paprykę oraz ogórka kiszonego. Posyp startym serem. Polej keczupem, posyp natką pietruszki oraz ziołami.
Piecz 25 minut w temperaturze 200 stopni.