Sposób przygotowania:
Pizza Capriciosa
Do misy robota wlać wodę, dodać cukier i drożdże, wymieszać. Następnie wsypać zioła oraz paprykę, wymieszać. Wlać oliwę, dodać obie mąki i sól. Zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ciasto zagnieść, podzielić na 3 i wyłożyć do blaszek. Ciasto posmarować keczupem (lub domowym sosem pomidorowym), rozłożyć szynkę, posypać oregano.
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki, ułożyć na szynce. Ser żółty pokroić lub zetrzeć na tarce (miałam plasterki więc pokroiłam na mniejsze), mozzarellę poszarpać a gorgonzolę pokroić w kostkę.
Sery ułożyć na cieście.
Blaszki wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 10-15 minut.
Po tym czasie ciasto zagnieść, podzielić na 3 i wyłożyć do blaszek. Ciasto posmarować keczupem (lub domowym sosem pomidorowym), rozłożyć szynkę, posypać oregano.
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki, ułożyć na szynce. Ser żółty pokroić lub zetrzeć na tarce (miałam plasterki więc pokroiłam na mniejsze), mozzarellę poszarpać a gorgonzolę pokroić w kostkę.
Sery ułożyć na cieście.
Blaszki wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 10-15 minut.
Magdalena88
niezły kąsek