Sposób przygotowania:
Zielona pizza z awokado
Z podanych składników wyrabiam ciasto, można wcześniej zrobić zaczyn, ale nie jest to konieczne. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia.
W tym czasie, odsączam tuńczyka, obieram i kroję szalotki, obieram i kroję awokado. Trę ser.
Przygotowuję sos, majonez mieszam z jogurtem i ketchupem.
Blaszkę nagrzewam w piekarniku ( najlepszy jest kamień do pizzy).
Na papierze ( wielkość blaszki) rozciągam ciasto, smaruję sosem, posypuje ziołami. Wykładam szalotki, tuńczyka i awokado, wierzch posypuję serem.
Przekładam na gorącą blachę. Pizze piekę około 25 minut w 200 st. C.
W tym czasie, odsączam tuńczyka, obieram i kroję szalotki, obieram i kroję awokado. Trę ser.
Przygotowuję sos, majonez mieszam z jogurtem i ketchupem.
Blaszkę nagrzewam w piekarniku ( najlepszy jest kamień do pizzy).
Na papierze ( wielkość blaszki) rozciągam ciasto, smaruję sosem, posypuje ziołami. Wykładam szalotki, tuńczyka i awokado, wierzch posypuję serem.
Przekładam na gorącą blachę. Pizze piekę około 25 minut w 200 st. C.