Sposób przygotowania:
Pizza gołąbkowa Eliprzygotowanie składników
Mięso przesmażyć na oleju razem z przyprawami. Kapustę pokroić dość grubo i wrzucić na gorący olej. Dodać keczup, sól, pieprz i podsmażyć. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ser zetrzeć na tarce.
Przygotowanie ciasta
Mąkę przesiać do miski. W mące zrobić dołek , wkruszyć drożdże, dodać cukier, wlać ciepłą wodę, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.
Gdy drożdże wyrosną do mąki dodać sól, olej i tyle wody żeby ciasto było elastyczne. Wyrabiać ciasto aż będzie odchodziło od ręki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
przygotowanie pizzy
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
przygotowanie pizzy cd
Na ciasto wyłożyć keczup i rozsmarować.
przygotowanie pizzy cd
Na keczup rozłożyć połowę kapusty i ryż.
przygotowanie pizzy cd
Całość posypać połową sera i rozłożyć resztę kapusty.
przygotowanie pizzy cd
Na kapuście rozłożyć mięso i posypać resztą sera. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 35 - 40 minut. Smacznego!