eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pizza gołąbkowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam pizzę z nadzieniem jak do gołąbków, z kapustą, mięsem mielonym i ryżem. Było pysznie.

Pizza gołąbkowa Eli

Składniki:

Pizza gołąbkowa Eli

ciasto

mięso

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3 łyżki oleju

kapusta

  • 1/4 główki średniej kapusty
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

  • 200 g sera gouda
  • 100 g ryżu - 1 woreczek
  • sól do smaku
  • keczup do smarowania pizzy

Sposób przygotowania:

Pizza gołąbkowa Eli

przygotowanie składników

Pizza gołąbkowa Eli
Przygotować mięso, kapustę ryż i ser gouda.

Mięso przesmażyć na oleju razem z przyprawami. Kapustę pokroić dość grubo i wrzucić na gorący olej. Dodać keczup, sól, pieprz i podsmażyć. Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Ser zetrzeć na tarce.

Przygotowanie ciasta

Pizza gołąbkowa Eli
Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Mąkę przesiać do miski. W mące zrobić dołek , wkruszyć drożdże, dodać cukier, wlać ciepłą wodę, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.

Gdy drożdże wyrosną do mąki dodać sól, olej i tyle wody żeby ciasto było elastyczne. Wyrabiać ciasto aż będzie odchodziło od ręki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

przygotowanie pizzy

Pizza gołąbkowa Eli
Wyłożyć ciasto nablaszkę wyłożoną pergaminem.

Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem.

przygotowanie pizzy cd

Pizza gołąbkowa Eli
Na cieście rozsmarować keczup według uznania.

Na ciasto wyłożyć keczup i rozsmarować.

przygotowanie pizzy cd

Pizza gołąbkowa Eli

Na keczup rozłożyć połowę kapusty i ryż.

przygotowanie pizzy cd

Pizza gołąbkowa Eli

Całość posypać połową sera i rozłożyć resztę kapusty.

przygotowanie pizzy cd

Pizza gołąbkowa Eli

Na kapuście rozłożyć mięso i posypać resztą sera. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 35 - 40 minut. Smacznego!