Sposób przygotowania:
Pizza na grubym spodzie z dodatkami
Drożdże skruszyć i wsypać do ciepłej wody, odczekać 2 min. W tym czasie do miski przesiać mąkę, dodać sól i olej. Wlać rozczyn drożdży. Wymieszać delikatnie drewnianą łyżką , by składniki się połączyły , a następnie wyrabiać ręką. Jeśli ciasto za bardzo się klei , dosypać mąki. Uformować kulę i pozostawić w naczyniu pod przykryciem do wyrośnięcia na przynajmniej 30 min. Piekarnik nagrzać do 250*C. Przygotować dodatki. Jak ciasto wyrośnie należy je ułożyć na brytfance, lub rozwałkować. Przygotowany spód pizzy posmarować ketchupem , posypać bazylią, oregano i układać swoje ulubione dodatki. Włożyć do piekarnika na 20 min. Pamiętać by po 10 minutach wyjąć pizze posypać ją serem i włożyć z powrotem.