Sposób przygotowania:
Pizza neapolitańska z salami na ostro.
W dużej misie wyrobić mąkę,drożdże,sól,letnią wodę i oliwę na
gładką masę,zagnieść w kulkę i nakryć ściereczką oraz dać w
ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Jak wyrośnie,rozwałkować na prostokąt lub rozciągnąć na posmarowanej tłuszczem blasze i
brzegi ciasta zagiąć na ściankach blachy,Rozsmarować po wierzchu ketchupem łagodnym lub pikantnym wg.uznania i nakła-
-dać plasterki salami,osączone czarne oliwki,pepperoni posiekaną,
oregano i bazylię.Posypać startym parmezanem lub żółtym zwykłym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika 170-200 st.C.
Piec 25-30 min.i ostudzić nieco przed podaniem.
gładką masę,zagnieść w kulkę i nakryć ściereczką oraz dać w
ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Jak wyrośnie,rozwałkować na prostokąt lub rozciągnąć na posmarowanej tłuszczem blasze i
brzegi ciasta zagiąć na ściankach blachy,Rozsmarować po wierzchu ketchupem łagodnym lub pikantnym wg.uznania i nakła-
-dać plasterki salami,osączone czarne oliwki,pepperoni posiekaną,
oregano i bazylię.Posypać startym parmezanem lub żółtym zwykłym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika 170-200 st.C.
Piec 25-30 min.i ostudzić nieco przed podaniem.
Persik