Sposób przygotowania:
Pizza babuni palce lizac
Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem cukru. Do miski wsypujemy mąke, sól, wlewamy olej, dodajemy drożdże. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodzić od reki, zostawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie passate doprawiamy oliwą, czosnkiem, bazylią. Kukurydze odsączamy.
Wyrośnięte ciasto minutę wyrabiamy i rozwałkujemy, przenosimy na blachę, smarujemy pomidorowym sosem i pieczemy 15 min w 180st.
Kiedy pizza będzie prawie upieczona, smarujemy ją majonezem, posypujemy kukurydzą, obkładamy serem i pieczemy jeszcze 5 min.
W tym czasie passate doprawiamy oliwą, czosnkiem, bazylią. Kukurydze odsączamy.
Wyrośnięte ciasto minutę wyrabiamy i rozwałkujemy, przenosimy na blachę, smarujemy pomidorowym sosem i pieczemy 15 min w 180st.
Kiedy pizza będzie prawie upieczona, smarujemy ją majonezem, posypujemy kukurydzą, obkładamy serem i pieczemy jeszcze 5 min.